Ingrediënten voor Nasi (5 personen):
500 gram rijst
2 eieren
5 volle eetlepels Paradise Nasikruiden
4 eetlepels (zoet/zoute ketjap)
1 middelgrote uit
2 teentjes koflook
3 takjes groene selderij
Zout en peper naar smaak




Ingrediënten voor Kip (5 personen):

1 kg kip (poten, vleugels, filet e.d. in stukken)
1 stuk verse gember (50gram)
5 eetlepels ketjap (zoet/zout)
2 eetlepels olie
1 fijngehakte ui
2 teentje knoflook (geperst)
3 takken groene selderij
zout naar smaak
peper naar smaak

Vegetarisch:
Kip vervangen door uw favourite alternatief.
Bijvoorbeeld: Tahoe, Tempe, Vegetarisch gehakt, etc.

Bereiding Nasi:
Kook de rijst, laat deze even in een ruime schaal afkoelen en zorg ervoor dat de rijst luchtig blijft (niet klef dus).

De olie in de pan doen en als het heet is, de eieren luchtig kloppen en in de hete olie eventjes bakken (niet bruinen) samen met de versnipperde ui en knoflook. Blijft het een minuutje roeren tijdens het bakken, zodat er kleine deeltjes ontstaat.  Voeg de Paradise Nasikruiden toe, eventjes roeren en voeg gelijdelijk aan de rijst toe. Goed roeren en de  de ketjap toevoegen. Goed roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
Let wel: omdat het zoutgehalte in de ketjap kan verschillen, proef de nasi eventjes voordat u extra zout aan toevoegd.
Ongeveer 3 minuten goed doordraaien zodat de ingredienten goed verdeeld worden.
Voor het serveren de versnipperde groene selderij erdoorheen roeren.


Bereding Kip:
De kip in stukjes snijden en goed wassen.
De olie in de pan doen en als het heet is, de uien, knoflook een minuutje voorbakken. Daarna de fijn gemaakte gember samen met de ketjup in de pan doen en een minuutje doorroeren en gelijk hierna het vlees hieraan toevoegen een goed doordraaien, zodat de ingredienten gelijkmatig worden verdeeld.
Zout en peper naar smaak toevoegen en ongeveer 25 minuten doorkoken op zachtvuur. Tussendoor af en toe roeren, zodat de kruiden op de bodem niet aanbranden. Eventueel 100ml water toevoegen om het kip in dichte pan te laten door sudderen.
Indien u kipfile gebruikt, kunt u de kipstukjes in 10 minuten op hoge vuur in een open pan roerbakken.
Voor het serveren versnipperde selderij door de kip heen roeren.

Garneren met slijsjes komkommer en tomaat.

Eet smakelijk!