Ingrediënten voor Nasi (5 personen):
500 gram Bami
5 volle eetlepels Paradise Bamikruiden
4 eetlepels (zoet/zoute ketjap)
1 middelgrote uit
2 teentjes koflook
3 takjes groene selderij
Zout en peper naar smaak


Ingrediënten voor Kip (5 personen):

1 kg kip (poten, vleugels, filet e.d. in stukken)
1 stuk verse gember (50gram)
5 eetlepels ketjap (zoet/zout)
2 eetlepels olie
1 fijngehakte ui
2 teentje knoflook (geperst)
3 takken groene selderij
zout naar smaak
peper naar smaak

Vegetarisch:
Kip vervangen door uw favourite alternatief.
Bijvoorbeeld: Tahoe, Tempe, Vegetarisch gehakt, etc.

Bereiding Bami:
Kook de Bami totdat deze bijtgaar is, giet het af en doe in de Bami een eetlepel olie en roer dit door zodat de sliertjes niet aanelkaar plakken.

Warm de olie in de pan.
Versnipperde ui en knoflook een minuutje doorbakken en de Paradise Bamikruiden samen met de Ketjap toevoegen.
Na een minuutje roeren de Bami toevoegen en voorzichtig 5 minuten roeren, zodat de ingredienten goed verdeeld kunnen worden.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Let wel: omdat het zoutgehalte in de ketjap kan verschillen, proef de bami eventjes voordat u extra zout aan toevoegd.
Voor het serveren versnipperde groene selderij toevoegen en eventje voorzichtig roeren.


Bereding Kip:
De kip in stukjes snijden en goed wassen.
De olie in de pan doen en als het heet is, de uien, knoflook een minuutje voorbakken. Daarna de fijn gemaakte gember samen met de ketjup in de pan doen en een minuutje doorroeren en gelijk hierna het vlees hieraan toevoegen een goed doordraaien, zodat de ingredienten gelijkmatig worden verdeeld.
Zout en peper naar smaak toevoegen en ongeveer 25 minuten doorkoken op zachtvuur. Tussendoor af en toe roeren, zodat de kruiden op de bodem niet aanbranden. Eventueel 100ml water toevoegen om het kip in dichte pan te laten door sudderen.
Indien u kipfile gebruikt, kunt u de kipstukjes in 8-10 minuten op hoog vuur in een open pan roerbakken.
Voor het serveren versnipperde selderij door de kip heen roeren.

Gaarneren met slijsjes komkommer en tomaat.

Eet smakelijk!