Ingrediënten:
1 kg. schoongemaakte krabben
3 teentjes knoflook (persen)
1 ui (grof gesneden)
2 eetlepel Nickerie Masala
3 eetlepel spijsolie
2 bouillon blokjes
200 ml cocosmelk
750ml water
Zout en peper naar smaak

Bereiding:
De krabben schoonmaken en wassen.
Tegenwoordig zijn in sommige tropische winkel al schoongemaakte en voorgekookte krabben te koop, waarbij men na het ontdooien de krabben maar hoeft af te koken met ingredienten zoals aangegeven in dit recept.

Voorkoken:
Bij de traditionele bereidingswijze wordt de schoongemaakte krab ongeveer een kwartier met een beetje zout voorgekookt in voldoende water. Indien men een stoompan heeft, kan men de krab ook stomen. Hierdoor wordt het krabbenvlees gaar en is makkelijker te verwijderen.

Afkoken met ingredienten:
Na het koken of stomen het water afgieten en de krab met de ingredienten afkoken:

Olie in een ruime pan doen en hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Vervolgens de Nickerie Masala toegevoegen samen met boullonblokkjes, even goed roeren en daarna de cocosmelk doorheen doen.  Alles even roeren en de krabben in de pan doen. Daarna alles goed roeren zodat de ingredient gelijkmatig verspreid worden over de krabben en daarna het water doorheen doen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten door sudderen. Tussendoor af en toe de krabben roeren.

Serveren met rijst of rotie

Eet smakelijk!