Ingrediënten voor Saoto soepSaoto soep

Bouillon

  • 2  grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 cm laos
  • 1 stengel citroengras
  • zonnebloemolie
  • 1 kg kippendijen met bot
  • 1  salamblad
  • 4  gevogeltebouillonblokjes
  • 3 l water

Garnituur

  • 200 g Surinaamse rijst
  • 4  eieren
  • 1  rode peper
  • 5 el zoute sojasaus
  • 1 takje bladselderij
  • 100 g taugé
  • 200 g Saoto mix (kleine frietchips, mie)
  • 4 el gebakken uitjes

Extra nodig

  • grote soeppan
  • vijzel

Bereiding:

Pel en snijd de uien grof. Pel en plet de knoflook. Schil de laos. Kneus het citroengras. Verhit een scheutje olie in de soeppan en bak de kippendijen om en om goudbruin. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Voeg de laos, knoflook, ui, serehstengel, salamblad, de bouillonblokjes toe aan de pan en fruit circa 5 minuten. Schep de kip terug in de pan en schenk het water erbij. Breng de soep aan de kook en laat circa 20 minuten koken. Haal een derde van de kippendijen uit de pan en laat afkoelen. Zet het vuur laag en laat de soep nog circa 1 uur koken.

Garnituur (tot echte maaltijdsoep)
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze koud. Pel de eieren. Pluk de kip van het bot en scheur in dunne repen. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de kipreepjes goudbruin.

Snijd de bovenkant van de peper en rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringen. Vijzel de peper met de sojasaus fijn en schenk het in een apart kommetje. Snijd de bladselderij fijn.
Serveer de rijst, eieren, kippenvlees, bladselderij, peperketjap, taugé, Saoto Mix (kleine frietchips met mie) en de gebakken uitjes elk in een apart schaaltje.

Serveren
Schep uit de garnituurschaaltjes garnituur waar je trek in hebt. Verdeel over je soepkom en schenk hier de soep overheen.

Tip: zie instructievideo (Bron: 24K)