Over de Masalaspecialist

Nickerie Masala - presentatie-175.jpg"De Masalaspecialist" is een van oorsprong een Nickeriaanse onderneming, die kruiden en specerijen van hoogwaardige kwaliteit levert aan zowel consumenten als wederverkopers. Net zoals duizenden andere Surinaamse Nederlanders, liet ook de heer Mahadew. de oprichter van De Masala Specialist,  zijn masala halen uit Nickerie, het meest westelijk gelegen district van Suriname, dat voornamelijk bevolkt is door nakomelingen van vroegere contractarbeiders uit India. Nickerie ligt helaas niet om de hoek en daarom is naar mogelijkheden gezocht om de Nickeriaanse masala binnen handbereik te brengen voor de Nederlandse consument, die liever echte Bhoedjel Masala gebruikt voor zijn gerechten.

product - ingredienten.jpgAl decennia lang wordt in Nickerie, het westelijke grensdistrict van Suriname, door mevrouw Mahadew, op kleine schaal masala gemaakt voor toeristen. Mond-tot-mond reclame door toeristen maakten de consumenten in Nederland nieuwsgierig, wat tot gevolg heeft gehad dat de masala met dezelfde beredingstechnieken door de zoon van mevrouw Mahadew ook in Nederand werd geintroduveerd. Om de smaak en het produktieproces helemaal identiek te maken aan de Nickeriaanse smaak, was moeder Mahadew speciaal naar Nederland gekomen om  het produktieproces te helpen perfectioneren.

Intensieve proefproducties en strenge kwaliteitscontrole hebben geleid tot een identiek product, zoals men in Nickerie kon kopen bij moeder Mahadew aan de Bacovendam, gelegen in het Oostelijke deel van Nickerie. Niets is aan toeval overgelaten. De klant kan rekenen op een hoogwaardig product met fijn structuur, kleur, aroma en smaak zoals het hoort.

De Masala Specialist heeft voor elkaar gekregen dat de echte Thjoelha ke Bhoedjel masala (geroosterd met vuur uit een traditionele kleioven) nu binnen uw handbereik ligt.