Masala op de markt

Nickerie Masala - presentatie-175.jpgDoor de toenemende vraag naar masala op de markt zijn zowel in Suriname als in Nederland een klein aantal producenten overgegaan tot massaproductie. Het kenmerkende van deze productiewijze is dat de masala niet meer ambachtelijk wordt geproduceerd en daardoor zijn traditionele lekkere geur, kleur en smaak heeft verloren. Bovendien is de masala dan niet helemaal fijn van structuur. Dit kan men zien wanneer tijdens het koken een deel van de masala tegen het deksel van de pan blijft aankleven.

De toegenomen populariteit van gerechten, bereid met masala, ook onder het niet-Hindostaanse deel van de Nederlandse bevolking, heeft de vraag naar masala doen toenemen. Veel Nederlandse supermarkt hebben nu in hun assortiment kant-en-klare gerechten, bereid met masala. Echter halen de smaak van de uit fabriek afkomstige maaltijden bij lange na het niveau niet van een gerecht, bereid met ambachtelijke masala. Een rotieshop of een Hindostaanse restaurant gebruikt vaak onze masala. U proeft gelijk het verschil.

Tegenwoordig verkopen ook veel supermarkten masala's in zakjes,echter is er hier vaak sprake van massaproductie, waarbij de fabrikant de producten laat fabriceren in India. Hierdoor gaat er een behoorlijk tijd overheen, voordat de masala in de schappen ligt. Ook ontbeert de bereiding van deze masala de ambachtelijke methode. De Masala Specialist verzekert u dat u bij ons altijd terecht kan voor vers ambachtelijk bereidde masala met verse ingredienten voor de bereiding van uw maaltijd met kip, doks, lambs, vis of garnalen. Ook voor vegetarische gerechten is onze masala uitstekend geschikt.

De Masalaspecialist heeft daarom ingegrepen in deze situatie en is de masala-liefhebber tegemoet gekomen met masala, bereid volgens de oude traditionele ambacht.